1 mei 2012

Op 27 april is het vijf jaar geleden dat Annick Van Uytsel niet thuiskwam. Inwoners van Diest en zelfs ver daar buiten zochten solidair naar haar. Op 3 mei 2009 werd het lichaam van Annick terug gevonden.
De solidariteit bleef ook in de dagen en maanden nadien: de stille mars vol weemoed, de afscheidsviering, de eerste herdenking... We zijn nu vijf jaar verder en het gemis is nog steeds even groot.

Op dinsdag 1 mei organiseert de stad Diest, samen met Annick haar ouders, familie, vrienden en kennissen een herdenking:
- Om 13u30 verzamelen we aan het Gildenhuis (St-Hubertusplein) in Schaffen en wandelen dan naar den Amer, Nijverheidslaan, Diest.
- Tussen 15.30 uur en 17 uur zijn daar optredens van talent uit Diest en omstreken afgewisseld met een aantal getuigenissen over Annick. De opbrengst van deze namiddag gaat naar het project 'Annick voor Kenya'

Programma:
13:30 verzamelen voor de wandeling: St-Hubertusplein - Schaffen
14:00 wandeling, in groep, van het centrum van Schaffen naar de evenementenhal "Den Amer", Nijverheidslaan te Diest.
15:30 en 17:00 afwisselend muziek gebracht door talent uit Diest & omstreken en zijn er presentaties van Annick's interesses en van de Annick For Kenya projecten.
Dranken en versnaperingen aan democratische prijzen.

Meer informatie op: de facebookpagina van het evenement
 

Foto's van 1 mei 2012 in het facebookalbum
van fotograaf Geert Brams