2019

Het chronologisch overzicht van dit jaar start onderaan deze blz.

 

31/12: BESTE WENSEN VOOR HET NIEUWE JAAR!

 

 

15/10 - 30/12: Door de uitzonderlijk vele en hevige regens kon er in het binnenland van Kwale County niet veel gewerkt worden in openlucht. Daardoor werd de bouw van de grote slaapzaal en de renovatie van de 2 onafgewerkte klaslokalen uitgesteld tot januari volgend jaar.

 

 

11/10: In AfK Waterproject # 19 zorgden we voor de waterpomp en de zonnepanelen. We kochten er ook een aantal stapelbedden voor de kleine slaapzaal die er ondertussen gebouwd was (in afwachting van de bouw van onze grote slaapzaal). Dit alles met de zeer gewaardeerde financiĆ«le hulp van de Diestse Kerkgemeenschap en van de Provincie Vlaams-Brabant.

 

 

31/08: Op deze zaterdag vierden wij de 10de verjaardag van Annick for Kenya VZW.

 

 

17/06: Annick for Kenya Waterproject # 19: De afspraak met de Keniaanse overheid was: als jullie in de lagere school in Malungoni, Kinango area, een waterput boren, dan zal Annick for Kenya VZW die afwerken (met een waterpomp en zonne-  panelen, een watertoren, watertanks en de nodige waterleiding). Daarna zal AfK VZW een grote slaapzaal met wasplaats laten bouwen, 2 onafgewerkte klaslokalen laten renoveren en extra toiletten laten bouwen.

Bij deze kwam de Keniaanse overheid hun belofte na.

 

 

13/04: De Duitse vzw African Kids e.V. bouwde voor ons een nieuw naaiatelier, Annick's Boutique, waardoor het oude atelier kan gebruikt worden als extra klaslokaal in Annick for Kenya Tailoring College.

 

 

19/03: In AfK Waterproject # 18, een watertoren in de Shine Primary School in Mwabungu, hebben we dankzij de financiĆ«le hulp van Rode Kruis-Vlaanderen, Afdeling DIEST, de watervoorziening verder kunnen afwerken met een watertank, een waterpomp en waterleiding naar de toiletten, naar de keuken en naar een kraantje op de speelplaats (voor handen te wassen en bloemen water te geven).

 

 

 

28/02: De 4 nieuw klaslokalen die we lieten bouwen in AfK Waterproject # 16, Mabayani Primary School, zijn in gebruik genomen. Er is duidelijk nog een gebrek aan lessenaars...

(de eerste van deze 3 foto's dateert van september 2019)

 

 

18/02: Aan het verblijf van de internen (de Hostel, voor 2 x 8 meisjes die van ver naar onze naaischool komen) lieten we een overdekte ruimte bouwen (een Shed). Zo moeten de meisjes niet meer in hun slaapruimte vuurtje stoken wanneer ze 's avonds hun potje koken, of als ze overdag (tijdens hun pauzes, buiten hun klassen) wat bescheming zoeken tegen de brandende zon.

 

 

 

18/01: Het jaarlijks werkbezoek aan Kenia begon in de luchthaven van Zaventem. 10 vrijwilligers en 1 journaliste van ROB TV die de eerste week, van ons 2 weken durende avontuur, heeft samengevat in deze 5 reportages:

https://www.robtv.be/programmas/annick-for-kenya

 

 

Veel meer foto's en video's van dat werkbezoek staan op

https://www.facebook.com/AnnickForKenya

https://www.facebook.com/AnnickForKenya/photos

https://www.facebook.com/AnnickForKenya/videos

 

 

 

11/01: De vorig jaar gegeven Annick for Kenya presentaties in de vrije basisscholen van Schaffen en Vleugt leverden een mooi bedrag op. ROB TV was er bij om de chequeoverhandiging te filmen.

https://www.robtv.be/nieuws/leerlingen-zamelen-geld-in-voor-annick-for-kenya